Een regenachtige dag vandaag dus wat doe je dan? Juist ja, bakken! Ik maakte deze banaan-kokos-caramel kwarktaart. Lekker bij de koffie, als postworkout meal of, doe eens gek, als ontbijt. Bomvol eiwitten!

Ingrediënten

Voor de bodem:

6 dadels zonder pit
handje paranoten
sneetje donker roggebrood
tl kokosolie (of andere vetstof)

Voor de vulling:

750 gram kwark
1 scoop whey (smaak banaan)
2 el kokosrap of kokospoeder
6 gelatineblaadjes
caramelsaus (ik gebruik die van Walden Farm)

En zo maak je het

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de  blender en mix 1,5 minuut op de hoogste stand.  Maak van de vulling de bodem door alles in een kleine springvorm te doen, over de bodem te verdelen en zacht aan te drukken. Zet de springvorm in de koelkast.

Doe de kwark, kokos en whey in een kom en roer alles goed door elkaar. Los de gelatineblaadjes apart op. Doe 2 eetlepels van het kwarkmengsel in een steelpan en verwarm zacht (het mag niet gaan koken!). Voeg de zacht geworden en uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer door elkaar tot de gelatine goed is opgelost. Meng de inhoud van de steelpan door de rest van de kwark en roer weer goed door. Verdeel het kwarkmengsel nu over de inmiddels hard geworden bodem. Voeg een eetlepel karamelsaus toe en maak met een vork of lepel strepen door de kwark zodat je een mooi gemarmerde taart krijgt. Zet de kwarktaart nu zo’n 5 uurtjes in de koelkast.

Ready to serve! Je kunt de taart evt. nog garneren met bv. plakjes banaan of witte chocolade krullen.