Met warm weer heb ik vaak geen zin om te koken. Maar ik wil wél graag lekker eten en een voedzame maaltijd op tafel zetten. Wel nu, hier is de oplossing: couscous salade. Simpel, snel klaar, lekker en licht! En heb je een restje over? Gebruik dit dan als basis voor een lunchsalade voor de dag erna.

Ingrediënten

Couscous (ong. 70 gram pp)
bouillonblokje of verse bouillon
handje ongezouten walnoten
feta
verse kruiden (bv. bieslook, peterselie, koriander)
sap van 1 citroen
blauwe bessen
groene asperges (kort gegrild van te voren)
avocado
scheutje olijfolie

En zo maak je het

Doe de couscous met een verkruimeld bouillonblokje in een kom en overgiet met kokend water. De couscous moet nét helemaal bedekt zijn. Even laten staan tot het vocht goed opgenomen is en goed doorroeren zodat de couscous niet gaat klonteren en de bouillon is ingetrokken. Laat dit goed afkoelen. Snij alle groente in stukjes en voeg toe als de couscous is afgekoeld. Voeg vervolgens de kruiden, citroensap en de olijfolie toe. Op smaak brengen met peper en evt. zout en je maaltijd is klaar! Met de ingrediënten kun je eindeloos variëren. Kijk gewoon wat er in je groentela ligt en experimenteer! Voorbeelden van combi’s die ik zelf erg lekker vind: peer-vijg-honing-geitenkaas-rode biet of gegrilde kip-abrikoos-hazelnoot-rozijnen-omeletreepjes.