Een simpele, snelle en lichte maaltijd? Ik zeg courgetti,  spaghetti van courgette. Klaar in een handomdraai en superlekker. Ideaal voor een warme dag of als je niet al te veel tijd hebt.

Ingrediënten

1 courgette per persoon
teentje knoflook
duim gember
1 sjalotje
6 grote garnalen
verse koreander
1 gele paprika
chilipepertje
peper, zout, tl 5 spices poeder

Voor het maken van courgetti heb je een spiraalsnijder nodig. Te koop bij bv. Cook&Co

En zo maak je het

Maak met de spiraalsnijder lange slierten van de courgette en zet deze even apart. Van het stukje courgette dat overblijft maak je kleine blokjes. Snij de paprika in blokjes en maak het pepertje schoon. Pak een wokpan en verhit een scheutje olie. Fruit ui, knoflook, pepertje en gember. Voeg de blokjes courgette en paprika toe en wok de groente tot deze beetgaar zijn. Bak ondertussen in een andere pan kort de garnalen. Niet te lang want dan worden ze taai! Als de groente gaar zijn voeg je de courgetteslierten toe. Wok deze kort op hoog vuur. Voeg peper, zout en 5 spices toe en op het laatste de garnalen. Wok deze nog even kort mee. Je courgetti is klaar. Garneer met de koreander en eet smakelijk!

Hou je niet van garnalen? Dit gerecht is ook erg lekker met bv. noten, geitenkaas en zongedroogde tomaatjes of met gerookte kip en stukjes mango.